Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 15 février 2009

Musaca de linte cu piept de pui

Este ideal sa faceti aceasta musaca cand ati fiert carnea si zarzavatul pentru o supa. Carnea din supa o puteti integra perfect in aceasta musaca delicioasa. Eu fac aceasta musaca si fara carne, este ideala pentru cina, fiind o mancare usor de digerat.

Ingrediente :
1 piept de pui fiert ( optional )
3 cartofi mari fierti,
200 gr. linte,
1 ceapa medie,
50 gr. pesmet ( 1 lingura ),
50 gr. pasta de tomate ( 1 lingura ),
50 ml. ulei,
15 gr.unt,
sare, piper. ( optional paprika dulce ).

Mod de preparare:
1.Se fierbe lintea, se scurge si se trece prin masina de carne sau cu blenderul. Pentru rapiditate puteti folosi o conserva de linte gata fiarta.
2.Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie feliute.
3.Se taie carnea de pui in cubulete foarte mici.
4.Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste putin ceapa,, apoi se pune lintea si bucatelele de carne. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si paprika dulce.
5.Intr-un vas rezistent uns cu putin unt, se presara pesmet si se aseaza un rand de feliute de cartofi, apoi un strat de linte si din nou unul de cartofi.
6.Intr-un pahar se dilueaza pasta de tomate si se toarna deasupra musacalei, apoi se da pentru 15-20 minute la cuptor.
7.Cand este gata, pentru un efect culinar perfect, o puteti rasturna pe un platou si o puteti orna cu verdeata preferata ( marar, patrunjel ).

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design