Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 28 novembre 2010

Mini croissants aux abricots secs


Ingrediente:
250 gr. margarina fara sare moale
12 linguri faina
4 linguri apa
1 lingura otet
Mod de preparare:
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pe planseta infainata se taie margarina cubulete.
Se adauga pe rand cate o lingura de faina, o lingura de apa, framantand aluatul direct pe planseta de lucru. Le sfarsit se adauga otetul si se mai framanta un pic.
Din aluat se fac apoi 4 bilute, din care se vor intinde direct foile.
Pentru a obtine o forma frumoasa eu am taiat cornulete cu un cutit dantelat.
Cornuletele se pot umple cu ceea ce avem prin casa: caise confiate, rahat, gem, nuca, mac,etc.
Se coc in tava unsa la foc mediu cca 15-20 minute.
Se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.
Se pot pastra in cutii ermetice pana la 1 luna.( daca rezista si nu aveti “soricei” mici si mari prin casa??!)






11 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design